Gardskjøkkenet

lefse+bakeri.jpg

På gardskjøkkenet vårt lages det mange spennende ting, og kanskje mest kjent; god gammeldags lefse med såkalt “klin”. Lefsen vår er laget med kokte poteter, akuratt som på gamlemåten. Det hele begynte for flere år siden, som en hobby, inne på kjøkkenet i gårdshuset. Etterspørselen på lefse ble så stor at vi bygget et eget bakei på gården. I begynnelsen var det bare lefse vi laget, enten smurt med smør og sukker eller smør og melis. Varianten med sukker er mest populær.

Bakeriet har utviklet seg, og vi kan nå skilte med lefse, krotekake, nordlandslesfse med sjokoladefyll og ulike “Skjævelandskaker”. Vi lager også marmelader og sylta gresskar som er perfekt tilbehør til ost, middager, desserter osv.

Potetlefser baker vi ferske hver hverdag. Dersom det er tomt for ferske lefser, har vi stort sett alltid frosne. De bli akuratt som ferske dersom du lar lefsen ligge i plasten, pakk dem inn i et håndkle og tin dem på f. eks et lunkent badegulv. Potetlefsene er ferskvare, dvs. at dersom du ikke bruker lefsen den dagen den er bakt, må den fryses. Lefsen kan ellers bli sur i smak.

potetskrelling.jpg

Det er mulig å bestille lefse hele året, foruten helger og helligdager. Vært obs på at rundt jul kan det fort bli utsolgt for ferk lefse. Vi må vite om du ønsker lefse smurt med sukker eller melsi og når du ønsker å hente den. Du kan også betille lefse på netthandelen vår, der velger du om du vil hente lefsen selv, eller ha den tilsendt. For bestilling pr. tlf. ring 406 22 922 hverdager mellom 0900 - 1600